FAMKE LOUISE VAN DOM BONTJE NAAR BONT GIRL

De rappster Famke Louise had ons al een lange tijd een documentaire over haar nieuwe kledinglijn beloofd. Maar deze docu bleek helemaal niet te gaan over een kledinglijn, maar over de super heftige bont industrie in China. 

Famke had zelfs een foto op Instagram geplaatst waarbij ze tussen heel veel bontjes aan het 'shoppen' was voor haar nieuwe kledinglijn. Ze kreeg hier erg veel kritiek op en veel mensen waren heel boos op haar. 

Uiteindelijk werd het duidelijk dat deze foto niet echt was, maar een stunt om aandacht te krijgen voor haar nieuwe docu 'Bont Girl'. 

In deze docu ontmaskert Famke Louise de bontindustrie in China. Hier komt namelijk veel bont van echte dieren vandaan, wat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor kleding. Het bont wordt op een heel vervelende manier gemaakt. Famke wilde dit graag op beeld hebben, om te laten zien dat dit echt niet langer meer kan.

De rappster droeg vroeger zelf ook echt bont en werd daarom soms ook 'Dom Bontje' genoemd. Omdat veel mensen haar deze naam gaven, vond ze het belangrijk om deze docu te maken en met eigen ogen te kunnen zien hoe het bont precies wordt gemaakt. 

Na het maken van deze docu wil Famke nooit meer bont dragen en schaamt ze zich er zelfs voor dat ze het ooit heeft gedragen.