Dit is een oud bericht. De informatie op deze pagina klopt misschien niet meer.

Jonge makers gezocht: doe mee met Shorts by Kids!

Het Cinekid Festival heeft elk jaar de leukste televisiepremières, bijzondere nieuwe media en nog nooit in Nederland vertoonde speelfilms van over de hele wereld. Bijna allemaal zijn ze bedacht en gemaakt door volwassenen. Maar dat kinderen zelf de tofste films maken weten we bij Cinekid allang. Vandaar dat we zes jaar geleden de filmcompetitie Shorts by Kids in het leven hebben geroepen.

Ieder jaar kan je een filmpje insturen met een vooraf bepaald thema. Dit jaar is dat: Hello World – stel je voor. Hoe zie jij de wereld en jouw plek daarin? Wat is jouw fantasie? Deel je jouw persoonlijke verhalen op YouTube? Show je je moves op TikTok? Leer je over andere levens dankzij films uit alle hoeken van onze planeet; films die laten zien dat we allemaal verschillend zijn en toch vaak dezelfde vragen en dromen hebben? Met Hello World stel je jezelf voor aan de wereld, dus deel je talent en laat zien wie je bent.

Voor het filmpje dat je gaat maken kan en mag dus alles. Het gaat namelijk over hoe jij de wereld ziet. Die van jezelf, van een ander, of een complete fantasiewereld. Laat ons met jouw camera, telefoon of tablet door jouw ogen mee kijken.

Win
Maak je eigen filmpje en stuur het in voor Shorts by Kids 6 en misschien wordt jouw film wel geselecteerd voor de competitie en een vertoning in een echte bioscoopzaal tijdens het Cinekid Festival 2019 in Amsterdam. Tijdens deze vertoning op Cinekid zal een jury van experts samen met jou naar je filmpje kijken. De drie beste shorts verschijnen op de site van Zapp Echt gebeurd, Cinekid en Kidsweek. De winnaar gaat naar huis met de Cinekid Shorts by Kids Award en een toffe prijs! Wat dat is houden we nog even geheim.

Doe mee
Ben je enthousiast en ben je 14 jaar oud of jonger? Waar wacht je dan nog op? Maak een filmpje van maximaal 3 minuten, upload ‘m naar YouTube of Vimeo (maak zelf een account aan als je die nog niet had) en stuur je filmpje in via tv@cinekid.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Berit van Lier, via b.vanlier@cinekid.nl.

Let op: je hebt tot maandag 30 september de tijd.

Foto: Melle Meivogel