Binnenkort te zien

Deze documentaires zie je de aankomende weken tijdens Zapp Echt Gebeurd! 

zondag 9 september: Over een week ga ik naar een gewone middelbare school

Eowyn (12) is geboren met een handicap: haar hersenen sturen haar benen, handen en ogen niet genoeg aan. Eowyn zit op een speciale school maar over een week gaat ze naar een gewone middelbare school en dat vindt ze ongelofelijk spannend. Want op haar oude school was alles aangepast, zat ze in een kleine klas en had iedereen wel iets. Op de nieuwe school is ze de enige die er anders uit ziet…Hoe zal dat gaan? Zal ze nieuwe vrienden maken? En hoe zal het verder gaan met haar moeder, die ernstig ziek is? Want ook dat is spannend..

→ Zondag 30 september om 19.25 uur op NPO Zapp
Bekijk hier de serie online


zondag 23 september: Over een week gaat mijn vader op vredesmissie naar Mali 


Anna's (12) vader werkt in het leger en vertrekt binnenkort naar Mali, een land in Afrika waar oorlog is. Hij gaat daarheen omdat de Nederlandse regering soldaten stuurt om te proberen vrede te brengen. Anna noemt het geen vredesmissie, maar doet liever alsof haar vader naar Mali op vakantie gaat. Anna wil er eerst niets over horen, maar nu het vertrek dichterbij komt, wil ze toch weten hoe gevaarlijk het daar eigenlijk is.

→ Zondag 23 september om 19.25 uur op NPO Zapp
Bekijk hier de serie online


zondag 30 september: Nog een week en dan krijg ik een grote operatie


Don (10) heeft een schisis. Dan ben je geboren met een open lip en een open gehemelte. Hij kan hierdoor minder goed praten. Don heeft veel operaties gehad, maar over een week krijgt hij de allergrootste. Over een week wordt er namelijk een stuk bot uit zijn heup gehaald en in zijn mond gezet om het gat in zijn gehemelte dicht te maken. Don vindt de operatie doodeng, maar hoopt dat de kinderen hem straks beter kunnen verstaan... Spannend is het wel!

→ Zondag 9 september om 19.25 uur op NPO Zapp
Bekijk hier de aflevering online

 

zondag 7 oktober: Over een week komt mijn vader thuis

Nog_een_week_afl_4_vader_en_Esther_in_rolstoel_race.jpg

Esther (13) haar vader is ziek en zit al maanden in een speciaal centrum, weg van huis. Hij heeft veel pijn, zit in een rolstoel en is doof geworden. Esther mist haar vader. Maar over een week komt hij thuis! Het huis wordt er speciaal voor ingericht en Esther leert samen met haar broer en moeder gebarentaal. Maar soms is ze bang dat hij straks toch niet thuis kan blijven en weer terug moet...

→ Zondag 7 oktober om 19.25 uur op NPO Zapp
Bekijk hier de serie online

 

zondag 14 oktober: Over een week heb ik mijn eerste grote kunstschaatswedstrijd

schaatswedstrijd.jpg

Francisco (13) doet aan kunstschaatsen en binnenkort heeft hij zijn allereerste wedstrijd. Heel spannend! Hij moet dan ijsdansen voor een jury die hem punten geeft. Hij heeft nog één week om te oefenen: de pasjes, het springen en vooral niet vallen... Hij is trouwens de enige jongen die meedoet en hij heeft het ook nog niet aan zijn klasgenoten verteld...

→ Zondag 14 oktober om 19.25 uur op NPO Zapp
Bekijk hier de serie online

 

zondag 21 oktober: Over een week de test: wordt Salomon mijn hulphond?

hulphond.jpg

Tristan (11) wordt snel boos, heel boos. Superrot. De enige die hem misschien kan helpen is een hond: Salomon. Honden ruiken het als je boos wordt, nog voordat jij het zelf weet en dan zorgen ze ervoor dat het niet uit de hand loopt. Salomon kan dat ook ruiken. Maar dat lukt hem alleen als hij een goed team is met Tristan en ze samen slagen voor een test. Tristan en Salomon hebben een week om te bewijzen dat ze dat kunnen.

→ Zondag 21 oktober om 19.25 uur op NPO Zapp
Bekijk hier de serie online