Zapp Echt Gebeurd in juni en juli

Op zondagavond kun je om 19.25 uur je televisie afstemmen op Zapp, want dan zie je bijzondere Echt Gebeurde films! Hier vind je de films van juni en juli 2018 op een rijtje.

3 juni: Vechten tegen de wind

vechten tegen de wind.jpg

De twaalfjarige Amber heeft geen haar. Ze zal nooit haren in de wind kunnen laten wapperen zoals de modellen van de shampoo reclames. Maar Amber ziet het positief. Want met het uitzoeken van haar nieuwe pruik, kan zij beslissen wat voor soort meisje ze wil zijn.

→ Zondag 3 juni om 19.25 uur op NPO Zapp.
Bekijk hier de film online

10 juni: Little Fire

littlefire.jpg

De elfjarige Noëll is autistisch en vindt moeilijk aansluiting bij anderen. Achter op de motor van zijn buddy Gerrit hoeft hij even niks en voelt hij zich vrij, in tegenstelling tot de veeleisende wereld daarbuiten.

→ Zondag 10 juni om 19.25 uur op NPO Zapp.
Bekijk hier de film online

24 juni: De kinderburgemeester

Yassine_draagt_ambtsketen_Aboutaleb.jpeg

Kinderburgemeester Yassine (11) is van Marokkaanse afkomst en weet nu al dat hij extra zijn best moet doen om later een goede baan te krijgen. Dat komt doordat veel mensen vooroordelen hebben over Marokkanen en dat is niet eerlijk. Daarom werd hij kinderburgemeester en zet hij alles op alles om vooroordelen de wereld uit te helpen.

→ Zondag 24 juni om 19.25 uur op NPO Zapp.

1 juli: Mijn gelukkige ingewikkelde familie

TK1746_50_51_01.jpg.jpg

Wat betekent het voor een kind om op te groeien in een niet-standaardgezin? Of dat nu vanwege een echtscheiding is of omdat je een donorvader hebt, hoe ervaar je dat? In deze geestige, korte jeugddocumentaire staan drie jonge meisjes centraal die opgroeien in bijzondere gezinnen met meerdere halfbroertjes, halfzusjes, extra moeders, bonus-moeders en half-moeders. De meisjes introduceren hun gezin en confronteren hun ouders voor het eerst met hun onbeantwoorde vragen, maar uiten ook hun bewondering voor hoe hun ouders het aangepakt hebben.

→ Zondag 1 juli om 19.25 uur op NPO Zapp.

8 juli: Lenno en de Maanvis

973801.jpg

Lenno (10) doet zijn uiterste best om zich te gedragen. Maar hoe doe je dat, als de volwassenen in je omgeving zelf de grenzen tussen goed en fout keer op keer overschrijden? De maanvis staat erom bekend een agressieve diersoort te zijn, maar onder de juiste omstandigheden kan deze vis uitgroeien tot een zachtaardig exemplaar dat zijn plek zou kunnen vinden tussen de andere vissen. De maanvis in Lenno's aquarium is gedurende de film zowel een klankbord als spiegel voor de worstelingen en gedachten van Lenno. Beiden zijn op zoek naar hun plek: in het aquarium, het gezin, de maatschappij. In deze film zien we hoe hen dat vergaat. Een momentopname uit het leven van Lenno en zijn zorgzame, Spartaanse vader en tweelingbroertje Teun.

→ Zondag 8 juli om 19.25 uur op NPO Zapp.

29 juli: De belofte van Slek

24400.jpg

Jeugddocumentaire over de dertienjarige Andy die zijn opa en moeder een belofte deed: de schutterij die hun lust en hun leven was, nooit in de steek te laten. Door het tekort aan jeugdleden is Andy al jaren het jongste lid van de vereniging. Dat betekent dat de schutterij niet lang meer zal bestaan als Andy geen nieuwe leden vindt. Maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan: de kinderen uit Andy's dorp houden er liever andere hobby's op na. Toch zal Andy zijn belofte niet verbreken en vechten voor de toekomst van de vereniging waar hij zo trots op is. Zeker nu zijn opa en moeder beide overleden zijn.

→ Zondag 29 juli om 19.25 uur op NPO Zapp.