Zapp Echt Gebeurd op Cinekid 2017

Natuurlijk zijn we van de partij op Cinekid 2017! Wat valt er allemaal te zien en waar kun je naar toe? Check hier het overzicht! 

Met al die nieuwe Zapp Echt Gebeurd documentaires die er aan gaan komen (spiksplinternieuw!) is het soms een beetje zoeken. Gelukkig kan je ze het aankomende jaar al online bekijken en op tv! Maar wat gaan we allemaal zien? 


Slagershart (KRO-NCRV)

De dertienjarige Wessel is heel trots op het familiebedrijf: het slachthuis en de slagerij. Hij twijfelt over de toekomst. Wil hij later werken met levende dieren of wordt hij slager, net als zijn stoere vader en opa?

 

Vechten tegen de wind (KRO-NCRV)

Amber (12) heeft geen haar. Ze zal nooit haar haren in de wind kunnen laten wapperen als de modellen van de shampoo reclames. Maar Amber ziet het positief. Want met het uitzoeken van haar nieuwe pruik, kan zij beslissen wat voor soort meisje ze volgend jaar wil zijn.

 

De kinderburgemeester (KRO-NCRV)

Kinderburgemeester Yassine (11) is van Marokkaanse afkomst en weet nu al dat hij extra zijn best moet doen om later een goede baan te krijgen. Dat komt doordat veel mensen vooroordelen hebben over Marokkanen - en dat is niet eerlijk. Daarom werd hij kinderburgemeester en zet hij alles op alles om vooroordelen de wereld uit te helpen.

 

Halla Salaam (KRO-NCRV)


Sil en Merlijn staan op het punt om een bijzondere reis naar Lesbos te maken, waar ze een vluchtelingenkamp gaan bezoeken. Via hun moeders kennen ze de verhalen over de kinderen die daar leven en nu willen ze het zelf zien en ervaren. Hoe is het voor kinderen om daar te wonen? Voorzichtige eerste ontmoetingen maken al snel plaats voor sneeuwbalgevechten en goede gesprekken. 


Little Fire (KRO-NCRV) 

De elfjarige Noëll (bijnaam ‘Little Fire’) is autistisch en vindt het moeilijk aansluiting te vinden bij anderen. Als Noëll de stoere motorbuddy Gerrit krijgt toegewezen, gaan ze samen op pad – de bestemming doet er niet toe. Achterop de motor voelt Noëll zich vrij en hoeft hij even niks. Tijdens de roadtrip ontstaat een bijzondere band tussen de twee.

 

Buitenstebinnen 

Emma´s ouders zijn gescheiden en ze doet er alles aan om hen te pleasen, maar de ruzies en veranderingen maken haar onrustig. Ze kan zich niet meer focussen, moet wennen aan het leven tussen twee huizen en dan krijgt haar vader ook nog een nieuwe vriendin. Hoewel Emma haar best doet om alle veranderingen bij te houden, barst bij haar de bom. Het is tijd dat ze aan zichzelf denkt.

 

 

Si-G 

De dertienjarige Cansu rapt onder de artiestennaam Si-G de sterren van de hemel. Het stoere meisje droomt van roem, maar heeft nooit geloofd dat ze met rappen iets zou kunnen bereiken. Ze volgt speciaal onderwijs en deelt een klein appartement met haar vader en zus in de omstreden Brusselse wijk Molenbeek. Wanneer de Brusselse rapper Omar-G besluit met haar een nummer te maken, komt haar droom onverwacht dichterbij.

 

Mijn gelukkige ingewikkelde familie 


Wat is de betekenis voor een kind om op te groeien in een niet standaard gezin? Of dat nu vanwege een echtscheiding is of dat je een donor-vader hebt, hoe ervaar je dat? In deze geestige, korte jeugddocumentaire staan drie jonge meisjes centraal die opgroeien in bijzondere gezinnen met meerdere halfbroertjes, halfzusjes, extra moeders, bonus-moeders en half-moeders. De meisjes introduceren hun gezin en confronteren hun ouders voor het eerst met hun onbeantwoorde vragen, maar uiten ook hun bewondering voor hoe ze het aangepakt hebben.

 

Kendis

Lavanya (15) timmert hard aan de weg als dj en dat werpt zijn vruchten af. Onder haar artiestennaam Kendis trad ze deze zomer op als jongste dj tijdens diverse grote festivals in Nederland en België. Lavanya’s grootste wens is om in de DJ Top 100 van de wereld te komen. Maar dat blijkt niet eenvoudig: haar carrière wordt overschaduwd door een ongeluk dat ze een aantal jaar geleden kreeg.