Win kaarten voor IDFA Junior

IDFA Junior is een dag voor en over kinderen vanaf 8 jaar met een programma vol jeugddocumentaires, bijzondere gasten en leuke activiteiten. De bijzondere gasten op deze dag zijn Malik en Nima. Jij kan ze ontmoeten!

Op de laatste festivaldag van IDFA (het grootste documentairefestival ter wereld!) vindt IDFA Junior plaats: zondag 27 november. Er worden klassiekers en spiksplinternieuwe jeugddocumentaires getoond. De regisseurs en hoofdpersonen zijn aanwezig om na de films je vragen te beantwoorden.

 

 

De man die alles kan 
De elfjarige Malik is een bijzondere jongen met het syndroom van Down. Aan het begin van de film vertelt hij dat hij naar Senagal gaat verhuizen omdat zijn vader daar woont en hij niet naar Nederland kan komen. Als hij naar Afrika verhuist, staat zijn hele wereld op zijn kop! Tot zijn vader hem op een avond een oud familieverhaal over een Afrikaanse koning vertelt, dan hervindt Malik zijn zelfvertrouwen: hij is tenslotte de man die alles kan.

 


Nima
Portret van de tiener Nima, die al jaren in een asielzoekerscentrum woont. Ze is samen met haar moeder uit Somalië gevlucht en hoopt nu dat ze in Nederland mag blijven. Elke dag vraagt ze de portier van het AZC naar de post, want daarmee moet de brief komen met een positief of negatief antwoord over haar status. Ondertussen vermaakt ze zich met een Somalische en Azerbeidjaanse vriendin. Ze gaat naar school, skate langs de zee en realiseert zich dat Nederland een vrij land is, waar vrouwen ook mogen studeren en werken. Dan komt de verlossende brief.

 

Win 2 x 2 kaarten voor het IDFA Junior ochtendprogramma! Wat moet je doen?

Zou je de films van Malik en Nima op het doek willen zien? Of heb je vragen voor de hoofdpersonen? Mail dan je contactgegevens naar: echtgebeurd@vpro.nl en wie weet ben jij er 27 november bij!

Meer informatie