Rosalie

Een kort interview met Rosalie, 10 jaar oud.

Waarom wilde jij in de kinderjury van de Zapp Theaterprijs?

Ik heb vorig jaar meegedaan aan een theatervoorstelling. Het leek mij erg leuk om nu iets te doen met theater én tv samen. En natuurlijk omdat dat ik mag letten op allerlei dingen die op het toneel gebeuren.

Hoe vaak ga jij naar het theater?

Ik ben dit jaar al drie keer naar het theater en naar musicals geweest.

Wat is de mooiste voorstelling die je ooit hebt gezien en waarom?

The Lion King. Het was een heel avontuurlijk en kleurrijke voorstelling. Met alle dieren op het toneel, en de kostuums was het erg indrukwekkend.

Waar ga je op letten als kinderjurylid bij het bekijken van de voorstellingen?

Ik kijk naar het decor en hoe het opgebouwd is. Daarnaast kijk ik naar de kostuums. Ik ga ook speciaal letten op de dans, de zang en de effecten. Wat ik erg leuk vind is of de acteurs ook spelen met de zaal. En tenslotte let ik erop of ik het verhaal een beetje begrijp.

Zou je andere kinderen aanraden om (vaker) naar het theater te gaan, en zo ja waarom?

Jazeker. Het is heel erg leuk en leerzaam. Maar het belangrijkste is dat je er heel erg veel fantasie van krijgt!

Sta je zelf weleens op het podium? Vertel hier eens wat over?

Ja, ik heb een paar keer op het podium gestaan. Eerst bij voorstellingen van streetdance en op school. Vorig jaar heb ik meegespeeld in een aantal voorstellingen van Beauty en het Beest in de Stadsschouwburg in Utrecht. Vooral dat laatste was echt heel erg tof om te doen. We moesten in twee maanden zeker tien keer oefenen. Ik heb zoveel geleerd over theater dat ik dit jaar musicallessen ben gaan volgen. Op het podium gaan staan en spelen is heel erg spannend, maar als je er eenmaal staat dan gaat het vanzelf.