Luca

Een kort interview met Luca, 12 jaar.

Waarom wilde jij in de kinderjury van de Zapp Theaterprijs?
Ik wilde graag in de kinderjury omdat ik heel erg van theater hou en omdat ik op school een project had gedaan waar ik een reporter was, dat vond ik heel erg leuk! Dus toen dit voorbij kwam wilde ik heel graag in de kinderjury.

Hoe vaak ga jij naar het theater?
Ik ga ongeveer twee of drie keer per jaar naar het theater, en dan vooral naar de Disney en Endemol musicals.

Wat is de mooiste voorstelling die je ooit hebt gezien en waarom?
Dat was The Lion King, ik vond die musical heel mooi omdat het decor prachtig was en de kostuums waren echt heel bijzonder, een aantal keer kwamen de acteurs vanuit het publiek het podium op en de manier van spelen was echt heel speciaal. Het was echt geweldig!

Waar ga je op letten als kinderjurylid bij het bekijken van de voorstellingen?
Ik ga letten op hoe de acteurs spelen, het decor, de kostuums, op het licht en geluid en op de reacties van het publiek.

Zou je andere kinderen aanraden om (vaker) naar het theater te gaan, en zo ja waarom?
Als je van theater houd dan ga je vast wel regelmatig naar een voorstelling of een musical, maar ook als theater je niet zo veel interesseert zou ik je zeker aanraden om eens een keer een kijkje te gaan nemen bij een musical of voorstelling want het is echt geweldig!

Sta je zelf wel eens op het podium? 
Ik heb vaak musicals gedaan zoals Pinokkio dat was in de Efteling (dat was de leukste musical die ik heb gedaan) en ik heb ook met mijn theaterschool opgetreden in Amersfoort dat was ook heel leuk!