Victoria

Een kort interview met Victoria, 11 jaar oud. 

Waarom wilde jij in de kinderjury van de Zapp Theaterprijs?

Het leek me een van de allerleukste dingen om te doen omdat ik heel erg veel van toneel hou! Ik vind het heel leuk dat ik nu mijn eigen mening mag geven.

Hoe vaak ga jij naar het theater?

Vaak. Ik denk wel iedere maand. Soms wel vaker. Ik ga naar toneel, maar ook naar kinderopera en ballet en dans. En al twee zomers was ik bij de Vakantie Theater Dagen

in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Dan leer je alles over toneel, ook over de regisseur en de techniek achter de schermen. En je speelt zelf ook toneel en improvisatie.

Wat is de mooiste voorstelling die je ooit hebt gezien en waarom?

Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurd van Theater Artemis, omdat het zo grappig was. Er gebeurde eigenlijk niks, maar toch weer heel veel. Dat was heel knap.

Waar ga je op letten als kinderjurylid bij het bekijken van de voorstellingen?

Voor mij is het belangrijkste of de acteurs goed spelen. Of hoe ze spelen bijvoorbeeld wel klopt met het verhaal. De tekst en mimiek moet kloppen op de een of andere manier, ook al is het gek en spelen ze iets wat je nooit had kunnen bedenken. Ik vind het leuk als ik vergeet dat het toneel is.

Zou je andere kinderen aanraden om (vaker) naar het theater te gaan, en zo ja waarom?

Toneel is een van de allerleukste dingen. Je kunt je helemaal inleven en voorstellen hoe dingen gaan. Het is ook vaak om te lachen, zelf vind ik comedy het allerleukste. Ik neem vaak vrienden mee naar het toneel, ik heb zelfs een toneelclub opgericht. En elke keer is het weer superleuk!

Sta je zelf weleens op het podium? Vertel hier eens wat over?

Tot nu toe nog niet, maar ik denk dat het wel gaat gebeuren omdat ik later actrice wil worden.