Nick

Een kort interview met Nick, 10 jaar oud.

Waarom wilde jij in de kinderjury van de Zapp Theaterprijs?

Ik wilde graag in de kinderjury van de Zapp Theaterprijs omdat ik erg van musicals houd, zowel om er naar te kijken als er zelf in te spelen.

Wat is de mooiste voorstelling die je ooit hebt gezien en waarom?

The Lion King in Scheveningen vond ik de mooiste. Tijdens deze voorstellingen gebeurt er niet alleen vanalles op het podium maar ook in de zaal. En zoals de kostuums - vooral die van de dieren - gemaakt waren was echt heel erg mooi.

Waar ga je op letten als kinderjurylid bij het bekijken van de voorstellingen?

Ik ga vooral letten op de inhoud van het verhaal en hou de decors en kostuums gemaakt zijn en natuurlijk hoe de acteurs spelen.

Zou je andere kinderen aanraden om (vaker) naar het theater te gaan, en zo ja waarom?

Ja is zou ze zeker aanraden om vaker naar het theater te gaan. Achter elke voorstelling zit wel een boodschap waar je later misschien wel wat aan hebt. En zo kom je er ook achter wat je wel en niet leuk vindt.

Sta je zelf weleens op het podium? Vertel hier eens wat over?

Ik speel zelf ook in musicals, wat ik met heel veel plezier doe. Elke week krijg ik les in zang, dans en toneel bij een theaterschool in Gorredijk. Daar voeren we ook eenmaal per jaar een musical op met je eigen leeftijdsgroep. Daarnaast speel ik ook mee met andere producties, waaronder een aantal openlucht spelen, de grote kerstmusical, het sinterklaassprookje en ook heb ik meegespeeld in Beauty en het beest van Maas theater en dans. Niet alleen het spelen in een musical doe ik met erg veel plezier, ook alles wat er omheen zit vind ik erg interessant, zoals de kostuums, decor en de kap en grime.