Fiene

Een kort interview met Fiene, 10 jaar oud. 

Waarom wilde jij in de kinderjury van de Zapp Theaterprijs?

Omdat ik het leuk vind om naar het theater te gaan en voorstellingen te zien. En ik vind het leuk om mijn mening te uiten.

Hoe vaak ga jij naar het theater?

Elke maand of twee maanden ga ik wel naar een voorstelling. Ongeveer acht keer per jaar, denk ik.

Wat is de mooiste voorstelling die je ooit hebt gezien en waarom?

Coppélia, van het Nationaal Ballet in Amsterdam. Ik vond het dansen héél mooi, er werden veel emoties getoond en je kon goed zien of de spelers blij, boos of verdrietig waren. De kleding en het decor vond ik ook heel mooi, omdat het er net uit zag zoals in het prentenboek van Sieb Posthuma.

Waar ga je op letten als kinderjurylid bij het bekijken van de voorstellingen?

Ik ga kijken hoe de acteurs spelen en of het decor en de kleding goed bij het verhaal en de rollen passen. Ik ga vooral ook goed opletten wat ik voel als ik bij de voorstelling ben, of ik er vrolijk van word, of boos of andere emoties voel. Want dat is belangrijk.

Zou je andere kinderen aanraden om (vaker) naar het theater te gaan, en zo ja waarom?

Ja, zeker, omdat theater heel erg leuk is, omdat er vaak onverwachte dingen gebeuren. Ik vind de opwinding vooraf heel leuk, omdat ik niet weet wat ik kan verwachten. En na een voorstelling voel ik me vaak blij, stilletjes of anders, omdat ik dan nog een beetje na denk wat ik heb gezien.

Sta je zelf weleens op het podium? Vertel hier eens wat over?

Optreden doe ik graag. Ik speel viool, en ik zit op musicalles en hou van zingen. In de musical Alice in Wonderland heb ik meegedaan in het koor, en bij Belle en het Beest was ik een keer Jakopje. Op school zit ik in een bandje, en treed ik ook weleens op. Dat vind ik heel leuk!