Stekelzoete egeltaart van Marco

Margo wist van alles te vertellen over egels, want dat zijn haar lievelingsdieren! Heb jij ook een lievelingsdier, maar ben je vegetarisch en wil je niet het echte dier opeten, of zou je wel eens een eng beest willen eten als een spin of een torretje of een reuzelange slang? Boetseer dan snel met cake en ander lekkers een idioot origineel beest!


Benodigdheden:

dienblad
lepels
magnetron en plastic bakje of steelpannetje op fornuis
bloemen/ takjes uit de tuin
mes mengkom
bord
slagroomklopper

Ingredienten:
4 Pure chocoladetabletten
4 cakes
gekleurde snoepjes
cocosbrood, marsepein of eetbaar papier
250 ml slagroom
2 bakjes chocolademousse
suiker
jam
scheutje sinaasappelsap
nootjes
chocoladevlokken of chocoladestokjes

De basis
Snij van 2 cakes een zijkant recht af en leg de cakes met de rechte stukken tegen elkaar aan op het dienblad. Gebruik een beetje jam tussen de stukken als plaksel. Snij nu de cakes aan de randjes af zodat je een druppelvormige basis hebt (sneller is natuurlijk als je kan beginnen met een ronde cake of tulband). Doe hetzelfde met de twee andere cakes, maar leg die nog even op een bordje aan de kant. Snij deze cakes ook door de helft, zodat ze niet zo dik meer zijn. Klop de slagroom stijf met de mixer. Gooi er twee scheppen suiker bij. Als de slagroom stevig genoeg is (maar pas op dat het geen boter wordt!) schep je heel langzaam de chocolademousse door de slagroom tot een mooi luchtig mengsel. Als je hard gaat roeren, verliest het goedje zijn luchtigheid.
Doe de luchtige mousse op de cakebodem die je hebt klaarliggen op het dienblad. Smeer een laag mousse van ongeveer 2 centimeter dik uit over de bodem. Daarop kan je de gehalveerde cakes leggen die je eerder op een bordje in een druppelvorm hebt gesneden. Als deze laag cake erop ligt, snij je de bovenkant van de hele rand een beetje schuin af, zodat de bol een beetje rond toeloopt; een gezicht is ook niet zo rond en plat als een dubbeltje!
Schep 10 lepels jam in een schaaltje en roer er een scheutje sap doorheen om de jam een heel klein beetje dunner te maken. Als je dit mengsel goed hebt geroerd, kan je het over de bovenkant van de cake gieten en uitsmeren. Verdeel het mengsel goed en zorg dat alle stukken cake die je nog kan zien zijn ingesmeerd.
Beplak de cake met plakjes cocosbrood of lapjes marsepein. Marsepein kan je tegenwoordig gewoon bij de notenboer halen of op de markt.
Hak de pure chocoladetabletten in kleine stukjes en doe telkens een beetje haksel in een plastic kommetje. Zet het kommetje in de magnetron en laat zo de chocolade heel langzaam smelten. Wel goed roeren tussendoor en laat de chocolade niet te heet worden! Als je geen magnetron in de buurt hebt, kun je ook een steelpannetje met een laagje heet water gebruiken. Zet daar een kommetje met het haksel in en smelt al roerend de chocolade tot een mooi glad goedje. De chocolade kun je over de cake heen laten druipen zodat alles helemaal mooi bedekt is en je geen cocosbrood of marsepein meer kan zien.

Versieren
Snij een plakje cocosbrood of marsepein in de vorm van een kegel en leg die op de punt van de taart. Dit is het neusje van de egel (maar het zou ook een hondensnoet of gezicht van een lieveheersbeestje kunnen zijn). Laat de taart nu een beetje afkoelen in de koelkast.Met een beetje gesmolten chocolade kun je twee nootjes plakken op het snoetje als ogen en neus. Van chocoladevlokken of chocoladestokjes kun je een (stekelige) vacht maken. Strooi of steek ze over/ in de chocoladelaag. Versier je creatie verder met leuke snoepjes om het een beetje een fantasiebeest te maken.

Vergeet niet het dienblad met bloemen uit de tuin of het park te versieren; want ziet een dier in de vrije natuur er niet het allerleukst uit?