De Kiloknallers Kookserie: Mo
Hoe maak je deze bietenburger?
Ingrediënten
- een bloemkool
- bieten, gekookt
- een ui
- feta
- zonnebloemolie
- een ei
- een (spelt)broodje
- peper en zout
- Eventueel augurk, komkommer, tomaat
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 C graden.
- Snijd een kwart van de bloemkool af en maak hier stukjes van.
- Snijd de bietjes in plakjes of blokjes.
- Leg bakpapier op een bakplaat en verspreid de stukjes bloemkool hierop. Zet deze in de oven voor 20 minuten.
- Snijd de feta in blokjes
- Snijd een ui in ringen en bewaar deze voor later
- Verzamel de biet en de feta in de beker van een blender. Voeg eventueel peper en wat zout toe.
- Blend de biet en feta totdat er een mengsel ontstaat.
- Haal de bloemkool uit de oven als deze klaar is. Laat deze 10 minuutjes afkoelen.
- Meng de stukjes bloemkool met het biet/feta mengsel.
- Kneed hier met je handen een hamburger-vorm van.
- Maak ondertussen de mayonaise: klop het ei op met de olie todat er een romige saus ontstaat.
- Verwarm een pan en bak de bietenburger in de pan. Voeg wat ui naar smaak toe en bak deze mee.
- Snijd het broodje open
- Beleggen maar! Beleg je broodje met de bietenburger, de ui, een dot saus en eventueel sla.
- Als je het lekker vind kan je natuurlijk meer erop doen: augurk, tomaat, wat komkommer!
- Je beetburger is klaar!
Eet smakelijk!