Alles over Israël, de geboorteplek van Jezus.

Voor Kerstster van het Jaar zijn Anne-Mar en de Zapp’ers afgereisd naar het land waar baby Jezus is geboren, namelijk naar Israël!

Israël ligt in het Midden-Oosten als buurtland van Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte. Het is geen groot land, sterker nog Israël is heeft maar de grootte van de helft van Nederland! De helft van het land is woestijn dus daarom zijn de stukken waar de mensen kunnen leven erg druk bewoond!. In de grote stad Tel Aviv wonen bijna twee keer zoveel mensen per vierkante kilometer dan in een stad als Amsterdam!

Naast de Middellandse Zee en de Rode Zee is de Dode Zee is een van de wateren waaraan Israël ligt. De dode zee is eigenlijk helemaal geen zee maar een heel groot meer, dat grenst aan de buurtlanden van Israël. Het meer heeft haar naam waarschijnlijk te danken aan dat het zo zout is dat er geen levende wezens kunnen bestaan. Het leuke aan al dat zout is wel dat je erin blijft drijven!

Israël is de enige staat in het Midden-Oosten waarvan de meerderheid geen moslim is, er wonen namelijk veel Joden. De ouders van baby Jezus waren ook Joods, ze kwamen uit een klein stadje in het noorden van Israël genaamd Nazareth. Voor de geboorte van Jezus reisde ze af naar Bethlehem een stadje 140 kilometer verderop.  De meesten inwoners van Israël spreken Hebreeuws en Arabisch, die talen zijn nog veel ouder dan het Nederlands!