Max en Anne op het podium bij Kerst met de Zandtovenaar

Zangduo Max en Anne (beide 14) zijn inmiddels weer terug uit het Wit-Russische Minsk, nadat ze daar meededen met de finale van het Eurovisie Juniorsongfestival. Aanstaande donderdag schitteren ze op het podium van Kerst met de Zandtovenaar. 

De artiesten zingen traditionele en moderne kerstliedjes die perfect passen in het eeuwenoude kerstverhaal uit de Bijbel. Ze worden bijgestaan door het Soundwise Gospel koor en de harpiste Claire Schuurmans, in 2017 winnares bij het regionale Prinses Christina Concours in Rotterdam. Ook Stefania (The Voice Kids, Junior Songfestival) zit in deze editie van Kerst met de Zandtovenaar met een eigentijdse versie van ‘Midden in de winternacht’.

Vertelstem
Presentator Klaas van Kruistum is de vertelstem van het kerstverhaal tijdens Kerst met de Zandtovenaar 2018. Klaas: "Het verhaal is natuurlijk eeuwenoud, maar het wordt toch weer op een andere manier verteld. En de Zandtovenaar maakt prachtige tekeningen die je helemaal meenemen in het verhaal."

Kerkplein van Meppel
KRO-NCRV heeft dit jaar gekozen voor het Kerkplein van Meppel als opnamelocatie, op 13 december van 19.00 tot 20.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op de Facebook en Instagram van Kerst met de Zandtovenaar.

Het programma wordt uitgezonden door KRO-NCRV op: 
- Zaterdag 22 december om 19.25 uur op NPO 3 
- Zondag 23 december om 16.45 uur op NPO Zapp
- Eerste Kerstdag 25 december om 12.15 uur op NPO 1 
- Tweede Kerstdag om 14.35 uur op NPO Zapp.