Strik op je rug

Heb je een saai shirtje? Met een simpel strikje op de rug is hij weer helemaal hip!

Wat heb je nodig?

♥ Oud shirt
♥ Schaar
♥ Naald en Draad
♥ Extra lap stof
♥ Pen
♥ Meetlint 

Stap 1: Als eerste moet het shirtje een diep uitgesneden rug krijgen. Trek het shirt aan en kijk in de spiegel hoe je jouw shirtje wilt uitknippen. Het kan bijvoorbeeld in een U-vorm. Haal er iemand bij die markeringen maakt op jouw shirt. Als er niemand is om te helpen kan je het shirt ook achterstevoren aandoen.

Stap 2: Trek het shirt uit en check of de markeringen recht staat. Knip dan langs de markeringen het shirt uit. Zorg er voor dat je niet per ongeluk de voorkant van je shirt mee knipt.

Stap 3: Nu heb je een shirt met een uitgesneden rug. Tijd voor het strikje! Kies een stof met een leuke kleur. Je kan ook een lint gebruiken of het lapje stof dat je net hebt uitgeknipt (als het lang genoeg is). Je moet twee stroken hebben van minstens twintig centimeter. 

Stap 4: Trek het shirt weer aan en kijk waar je het strikje wilt hebben. Maak daar een markering aan de binnenkant. Als je het shirt uit hebt check je of de markering aan beide kanten op dezelfde hoogte is. Tenzij je het strikje scheef wilt laten hangen natuurlijk!

Stap 5: Naai de strook stof vast aan het shirt. Doe dit ook aan de andere kant. Nu kan je er een prachtig strikje in maken. En voilà, je shirt is officieel gepimpt!