Armbandje van paardenhaar

Een leuk gevlochten armband maken? Gebruik paardenhaar, dat is stevig én mooi!

Wat heb je nodig?
♥ Paardenhaar
♥ Goede schaar
♥ Slotje
♥ Kraaltjes met gaten
♥ Naald en (vis)draad
♥ Touwtje  
♥ Elastiekjes

Stap 1: Eerst moet je natuurlijk paardenhaar hebben. Hoe kom je daar nou weer aan? Dat is heel simpel. Vraag aan een manege in de buurt of je een stuk paardenhaar mag hebben. Als je een vriendinnetje hebt die op paardrijden zit is het handig om haar mee te nemen. Als je eenmaal toestemming hebt gevraagd aan de eigenaar van de manege knip je een pluk haar van de staart van een paard. Gebruik een goede schaar, want paardenhaar kan best stug zijn. Om het haar bijeen te houden is het handig om er een elastiekje om heen te doen. 

Stap 2: Tijd om het haar goed te wassen. Maak en lekker sopje en poets het goed schoon.

Stap 3: Om er voor te zorgen dat je een mooi, strak vlechtje kan maken is het slim om het paardenhaar goed door te kammen. 

Stap 4: Vlecht het paardenhaar. Zorg ervoor dat de bovenkant van de vlecht vast zit met een elastiek. Op de foto bestaat de vlecht uit drie lokken, maar je kan het paardenhaar vlechten op de manier dat je zelf wilt. Als je het paardenhaar vlecht als het nog een beetje nat is krijg je een strakkere vlecht.

Stap 5: Het vlechtje moet nu in de juiste lengte geknipt worden. Dit kan je doen door het naast een armbandje te leggen dat lekker zit en het dezelfde lengte te geven. De twee uiteindes moet je met een klein elastiekje vastmaken.

Stap 6: Knip twee touwtjes met een iets langere lengte dan het paardenhaar. Knoop beide touwtjes aan beide uiteindes van de vlecht vast. 

Stap 7: Nu gaan wij de kraaltjes toevoegen. Steek het visdraad door de vlecht en zet het vast met een klein, maar stevig, knoopje. Rijg er een kraaltje aan en lus daarna het visdraad om het touwtje heen. Ga met het visdraad weer door hetzelfde kraaltje en de vlecht heen. Doe er daarna een nieuw kraaltje aan en ga om het andere touwtje heen. Zo ga je zig-zaggend het hele armbandje af. Aan het einde maak je weer een knoopje in het visdraad.