De makers van aflevering 5 - Liegbeest

Wat vinden de makers van Eng nu zelf écht eng? Lees hier wat de makers van de vierde aflevering, Spacegirls, vroeger eng vonden. 

Liegbeest is gemaakt door scenarioschrijver Tijs van Marle en regisseur Willem Bosch. Wat vonden zij vroeger echt eng of spannend?

TIJS VAN MARLE

"Er was vroeger veel minder dan tv dan nu, dus je keek naar alles waar je naar mocht kijken. De film 'De Gebroeders Leeuwenhart' vond ik echt eng, maar dat was nog bedoeld voor kinderen. Verder keek ik stiekem naar volwassen horrofilm. Dat was niet zo slim, want dan sliep ik slecht. Wat ik ook heel eng vond waren waar gebeurede ongelukken. Soms keken vriendjes naar dat soort video's. Daar liep ik altijd bij weg. Dat vond ik vreselijk eng.

 

 WILLEM BOSCH 

"Te veel om op te noemen. Het liefste keek ik naar de X-files, al kreeg ik daar bijna altijd nachtmerries van. Er zijn ook een heleboel films waar ik nog vaak aan denk. Jumanji was altijd mijn lievelingsfilm als kind. Maar ook The Goonies, The Gremlins en natuurlijk IT, over een moordlustige clown. Daar word ik nog wel eens midden in de nacht wakker van.