Maak kennis met de jury

De verhalen worden beoordeeld door een jury van kinderboekenschrijvers en filmmakers. Wie dat zijn? Leer ze hier kennen!

 

MEL WALLIS DE VRIES 

Mel Wallis de Vries kan je kennen van haar boeken Schuld, Haat of bijvoorbeeld Kil. Mel haar boeken zijn vaak heel spannend: ze schrijft over moorden, ontvoeringen en andere creepy gebeurtenissen. Vaak zijn ze ook heel realistisch. Mel schrijft al haar hele leven en krabbelde al jong  verhalen en ideeën op.

Toen haar eerste dochter werd geboren, is ze fulltime gaan schrijven. In 2005 kwam haar eerste boek uit en sindsdien schreef ze er heel veel meer waar ze ook prijzen mee heeft gewonnen. 

Een weetje over Mel? Ze is, zo zegt ze zelf, een enorme angsthaas! 'Ik ben echt bang voor alles: vliegtuigen, brand, spinnen, doodgaan, inbrekers… De lijst is helaas eindeloos lang, maar het is wel een goede inspiratiebron voor mijn boeken!' 

 

JOZUA DOUGLAS

Jozua Douglas werd geboren in een klein dorpje in Groningen. Zolang hij zich al kan herinneren, schrijft hij boeken. Al toen hij heel jong was tekende en schreef hij zijn eigen verhalen. Zijn opa lijmde zijn eerste boek! Jozua schreef boeken zoals De Ongelooflijke Ravi Ravioli, De Gruwelijke Generaal en De Vreselijke tweeling.

Jozua houdt enorm van chocolade én van zwemmen! Naar eigen zeggen krijgt hij "de beste ideeën terwijl hij in het zwembad ligt." 

 

DICK VAN DEN HEUVEL

Dick van den Heuvel schrijft. Hij schrijft scenario’s voor televisie en film, maar vooral voor toneelvoorstellingen. Zo bewerkte hij Paul van Loon zijn Dolfje Weerwolfje tot een theaterstuk en deed hij dat ook voor De Griezelbus. Dick schreef bijvoorbeeld ook mee aan de film Spijt!

Sinds de middelbare school schrijft hij. Zijn eerste verhaal bestaat nog steeds, maar waar dat is gebleven weet hij niet meer.. “Ergens in een of ander krat moet nog steeds een schrift liggen..”

 

ANIËLLE WEBSTER

Aniëlle is regisseur. Voor ENG regisseerde zij de aflevering De Operatie, over Lena die tijdens haar narcose in een wel heel vreemde wereld terecht komt..

Ook regisseerde Aniëlle de film Bowy is Binnen en maakte ze de jeugdserie Kasper en de Kerstengelen. Maar ze maakt veel meer dan dat: dit jaar regisseert ze bijvoorbeeld de film Mees Kees 4!

 

JAN PAUL SCHUTTEN

Jan Paul is schrijver én sinds maart 2015 Kinderboekenambassadeur. Je kan Jan Paul kennen van  bijvoorbeeld de boeken Het Raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jan Grootjes uit Driel, Het Wonder van jou en je biljoenen bewoners, Achter de schermen bij het NOS Journaal en Jij bent je brein.

Alle boeken van Jan Paul gaan over heel verschillende dingen, maar hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal heel informatief!

Reacties

Jouw reactie

Wanneer je een reactie instuurt krijgt jouw ouder/verzorger een e-mail. Hierin vragen we goedkeuring om de reactie op de website te plaatsen. Ook moet je ouder/verzorger akkoord gaan met de privacyregels van NPO Zapp.