Crazy Cook: zó maak je golden lava cakes!

Wil jij de golden lava cakes uit Crazy Kitchen zelf maken? Hieronder lees je hoe je dat doet! 

Ingrediënten voor 4 soufflé’s:

-100 gram pure chocolade
-40 gram bloem en 20 gram om te bestuiven
-100 gram boter en 20 gram om de bakvormpjes in te vetten
-2 eieren
-25 gram suiker
-Snufje zout
-Gouden drip
-Eventueel eetbaar bladgoud of glitters

Benodigdheden:

-4 bakvormpjes met circa 2 dl inhoud

Bereidingswijze:

1. Doe de boter en de chocolade in een hittebestendige kom en smelt au bain marie, dus boven een pan met heet water.
2. Doe de eieren met de suiker in een andere kom en klop met een garde of mixer tot schuimig.
3. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
4. Vet de bakvormpjes in met een dun laagje boter en bestuif met wat bloem.
5. Voeg de gesmolten chocolade nu bij het schuimige ei en roer goed door. Breng op smaak met een snufje zout en verdeel het mengsel over de bakvormen.
6. Spuit met het flesje gevuld met gouden drip een beetje eetbaar goud in het cakeje en plaats voor 8 minuten in de oven. Het beslag zal door de hitte nu gaan souffleren tot een soufflé waarbij de buitenkant krokant is en de binnenkant nog lopend.
7. Haal de soufflé na 8 minuten uit de oven en draai de bakvormen om met behulp van een bordje.
8. Wil je er echt een feestje van maken? Serveer deze warme gouden soufflé dan met ijskoude vanille ijs!