Crazy Cook: zó maak je chili chocotilla's

Wil je de heerlijke chili chocotilla's uit de aflevering van Crazy Kitchen zelf maken? Hieronder lees je hoe je dat doet! 

Ingrediënten: 
-3 zachte tortilla’s
-1 knoflookteen
-1/2 zoete aardappel
-1⁄2 avocado
-2 stuks tomaat
-1 theelepel komijnpoeder
-1 theelepel kaneel
-1 theelepel gerookte paprikapoeder
-1⁄4 bos koriander
-50 gram geraspte rode kool
-50 gram geraspte oude kaas
-1⁄2 rode ui
-1 limoen
-50 gram pure chocolade 80%
-3 el kidneybonen uit blik
-1⁄2 banaan
-3 el maïskorrels
-1 el jalapenos pepers
-3 tl crème fraîche

 

Bereidingswijze:
1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
2. Verhit olie in een pan en bak hierin de zoete aardappelen tot ze gaar zijn. Voeg hier ondertussen de kidneybonen en mais toe en bak kort mee.
3. Snijd ondertussen de ui, de knoflook, de tomaat, de koriander en de banaan en plaats in een diepe weckpot of maatbeker. Maal dit fijn met de staafmixer.
4. Breng op smaak met zout, komijnpoeder, kaneel en gerookte paprikapoeder.
5. Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin het tomatenmengsel. Voeg hieraan de chocolade toe. De mole wordt nu donkerbruin van kleur.
6. Knijp een halve limoen uit over de rode kool en een halve limoen over ontvelde avocado.
7. Verhit een pan zonder olie en bak hierin de taco’s kort aan beiden kanten.
8. Plaats de taco’s vervolgens op een bord en verdeel de zoete aardappel en kidneybonen hierover. Plaats daarna de mole over de groente. En garneer de taco’s met de rode kool, avocado, crème fraîche, jalapenos, en oude kaas.