Crazy Cook: zó maak je Elke-dag-Pizzadag-Pizza

Wil jij de Elke-dag-Pizzadag-Pizza met een pannenkoekenbodem uit Crazy Kitchen zelf maken? Hieronder lees je hoe je dat doet! 

Ingrediënten voor één pizza:

Pizza beslag:
-120 gram bloem
-160 ml melk
-2 eieren
-Snuf knoflookpoeder
-Snuf gerookte paprikapoeder
-1 el pesto
-Snuf zout

Toppings:
-Tomatensaus
-Courgette
-Groene asperges
-Zwarte olijven
-Kappertjes
-Cherry tomaten
-Rode peper
-Verse basilicum
-Olijfolie
-1 el pesto
-Geraspte oude kaas
-Ui

Bereidingswijze:

1. Verhit de oven voor op 200 graden en plaats een bakpapier in een grote bakvorm, denk bijvoorbeeld aan een lasagneschaal.
2. Doe de bloem in een kom en voeg hieraan de melk, de pesto, de eieren en alle specerijen toe en meng goed door elkaar. Schenk dit beslag vervolgens over de bakvorm en verdeel gelijkmatig.
3. Plaats nu de kappertjes, zwarte olijven en plakjes courgette op het beslag en zet de bakvorm daarna in de hete oven.
4. Bak deze in 20 minuten tot de bodem mooi goudbruin is. De bodem is nu gaar en knapperig.
5. Haal de bakvorm uit de oven en besmeer de bodem met tomatensaus.
6. Verdeel nu de gehalveerde cherrytomaatjes, groene asperges, ui, rode peper en geraspte oude kaas over de pizza en zet deze nog voor vijf minuten terug in de hete oven.
7. De kaas is nu gesmolten en de pizza is klaar om te eten! Garneer ‘m tenslotte nog met een laatste eetlepel pesto, scheutje olijfolie en verse blaadjes basilicum.