Winnaar van de Week Opdracht 4: Maak een bento beertje

Wil jij leren hoe je zelf een bento beertje maakt en versiert zoals in de aflevering van Crazy Kitchen en daarmee kans maken op een te gek schort? In de onderstaande video laat Rosah stap voor stap zien hoe je dat doet. 

Vergeet niet om HIER een foto van jouw creatie in te sturen en wie weet word jij wel de winnaar van de week en krijg je het te gekke Crazy Kitchen schort!

Ging de video je iets te snel? Lees hieronder alle stappen nog eens rustig terug. 

Benodigdheden: 
- Rijst
- Sla
- Mango
- Radijs
- Nori vel
- Wortel
- Komkommer
- Maiskolf 
- Bentobox/lunchbox
- Vershoudfolie
- Schaar

Je kunt natuurlijk ook andere groenten & fruit gebruiken dan Rosah. Wees vooral creatief!

Stap 1
Een beertje moet natuurlijk in een lekker zacht bedje liggen. Bedek de bodem van je bentobox daarom met blaadjes sla. 

Stap 2
Nu is het tijd om het beertje te maken. Neem een schep rijst en leg dit op een velletje vershoudfolie. Maak een rondje, draai het folie om de rijst heen en duw en kneed tot je een mooi vormpje hebt. Dit is de buik van het beertje. Herhaal deze stap met iets meer rijst voor het hoofdje.

Stap 3
Daarna maak je de pootjes. Schep een beetje rijst op je folie en draai dit tot een rond vormpje. Herhaal deze stap voor het andere pootjes (2 bolletjes voor de handjes en 2 bolletjes voor de voetjes).

Stap 4
Voor de oortjes van het beertje schep je opnieuw een klein beetje rijst op het folie, dat je tot een klein rondje draait. Herhaal dit voor het andere oortje. Ook voor het snuitje heb je een klein rijstballetje nodig. Snijd het balletje door de helft, zodat het snuitje aan één kant plat is. Leg 'm met de platte kant op het hoofd van het beertje. 

Stap 5
Ligt je beertje goed in z'n bedje? Dan is het tijd om te versieren! Knip voorzichtig uit een norivel het gezichtje voor het beertje en een langwerpig vormpje voor de buik. Je kunt ook nog twee kleine rondjes knippen voor op de pootjes van je beertje. 

Stap 6 
Om het nog gezelliger te maken kun je van verschillende groenten en fruit versieringen maken voor in de bentobox. Rosah gebruikt hiervoor opgekrulde slierten van wortel, plakjes maiskolf, ingesneden radijsjes en mango, stukjes komkommer en een hartje van aardbei, maar je kunt hier natuurlijk ook allerlei andere groenten en fruit voor gebruiken en zelf vormpjes maken. Wees vooral zo creatief mogelijk! 

Eindresultaat
Zó, nu is je bento beertje af! Vergeet niet om een foto van het resultaat via dit formulier op te sturen en wie weet word jij wel de winnaar van de week! Succes en veel smulplezier!