Winnaar van de Week Opdracht 3: Spek & ei pannenkoeken maken

Wil jij leren hoe je van pannenkoekenbeslag je eigen spek & ei kunt maken en daarmee kans maken op een Crazy Kitchen schort? In de onderstaande video laat Rosah stap voor stap zien hoe je dat doet. 

Vergeet niet om HIER een foto van jouw baksels in te sturen en wie weet word jij wel de winnaar van de week!

Ging de video je iets te snel? Lees hieronder alle stappen nog eens rustig terug.

Benodigdheden:
- Pannenkoekenbeslag 
- 2 spuitflesjes
- Koekenpan
- Kurkuma (of gele kleurstof)
- Bietensap (of roze kleurstof) 

Stap 1
Maak een pannenkoekenbeslag. 

Stap 2
Giet een klein deel van je beslag in een schaaltje. Dit ga je gebruiken voor het gele dooier van je ei. Je kunt het beslag geel maken met een beetje kleurstof, maar je kunt dit ook op een natuurlijke manier doen. Bijvoorbeeld met een beetje kurkumapoeder. 

Stap 3
Giet twee kleine delen van je basis pannenkoekenbeslag in twee spuitflesjes. Dit gebruik je om het spek te maken. Meng in één spuitflesje het beslag met een beetje licht roze. Dat kan bijvoorbeeld met bietensap (of roze kleurstof). Het andere spuitflesje maak je donkerder roze. Voeg hiervoor meer van de bietensap (of kleurstof) toe. 

Stap 4
Tijd om het ei met spek te maken! Giet eerst een beetje van het basisbeslag in een koekenpan, dit wordt het eiwit. Bak de pannenkoek tot 'ie gaar is, maar nog wel licht van kleur. Haal 'm uit de pan en leg de pannenkoek op een bord. 

Stap 5
Nu is het tijd voor het eigeel. Giet een klein beetje van het gele pannenkoekenbeslag in de pan tot je een klein rondje hebt. Bak het rondje tot 'ie mooi gaar is. Leg 'm daarna boven op het eiwit. 

Stap 6 
Tijd voor het spek! Maak met je spuitflesje met het donkerroze beslag een zigzaggende lijn. Breng daarna een lichtroze zizaggende lijn aan en daarna opnieuw een donkerroze lijn. Doe dit twee keer, zodat je twee plakken spek hebt. Als ze gaar zijn kun je ze op je eitje leggen. Op een normaal eitje doe je vaak een beetje zout, maar in dit geval is het natuurlijk lekkerder om daar een beetje suiker voor te gebruiken. 

Eindresultaat
Zó je spek & ei pannenkoek zijn af! Vergeet niet om een foto van het resultaat via dit formulier op te sturen en wie weet word jij wel de winnaar van de week! Succes en veel smulplezier!