De zoektocht naar Het poezenvrouwtje van Nederland

Veel mensen vinden poezen lief, maar sommige mensen zijn er echt hélemaal gek op. Tim en Nicolaas hebben uit honderden kattenliefhebbers zeven kandidaten gekozen die strijden om de titel Het Poezenvrouwtje van Nederland.

Elke week onthullen we in de aflevering een nieuwe kandidaat. Deze poezenvrouwtjes zijn al gekozen om mogelijk het poezenvrouwtje van Nederland te worden!

 

16 oktober

Hier terugkijken!

Poezenvrouwtje Coba heeft 12 gezellige poezen. En het zijn niet zomaar poezen, 5 stuks zijn namelijk naaktkatten! Maar katten hebben toch nooit kleren aan? Nee, maar deze hebben ook geen haar, en daarom zien ze er best crazy uit.  Coba woont alleen met haar katten in Lelystad en met z’n dertienen vormen ze een echte familie die met elkaar speelt in goede tijden en voor elkaar zorgt in slechte tijden. Lief!

 

Benieuwd wat de jury van Coba vond? Bekijk dan het extra filmpje van het jury-overleg.


9 oktober

Hier terugkijken!

De volgende kansmaker op de titel Het Poezenvrouwtje van Nederland is Klaas uit Apeldoorn! Daar heeft Klaas zijn eigen echte poezenmuseum aan huis. Het hele huis staat vol met kattenspulletjes: van broodroosters tot lampenkappen en parasolvoetjes met katten, je kan het zo gek niet bedenken of Klaas heeft het. Zelfs de wc is volledig in kattenthema. Vol trots stelt hij zijn collectie tentoon voor bezoekers. Ook is er nog een echte miauwende kat aanwezig: Klaas’ grootste vriend Lucky Luke. En wat eet je dan bij de koffie? Een tomPOES natuurlijk! 

 

Benieuwd wat de jury van Klaas vond? Bekijk dan het extra filmpje van het jury-overleg.


2 oktober

Hier terugkijken!

Het poezenvrouwtje van deze week heet Kim, en Kim vangt thuis in Kerkrade zielige katjes op. En dat zijn er wel 34. 34 KATTEN IN ÉÉN HUIS! Dit heb je nog nooit gezien. Kim redt deze katjes - die eigenlijk niemand meer wil - samen met haar vriend Loode en vangt ze thuis op. Twintig van de poezen zijn verlamd, en de andere 14 hebben allemaal andere kwaaltjes. Deze beestjes hebben natuurlijk wel wat extra verzorging nodig, en dat doet Kim elke dag met hart en ziel. Het hele huis staat in het teken van de katten. Kim kan zelfs eigenlijk niet meer in de woonkamer zitten omdat die helemaal voor de katten is. Hoe lief is dat?

 

Benieuwd wat de jury van Kim vond? Bekijk dan het extra filmpje van het jury-overleg.


25 september

Hier terugkijken!

Voor het poezenvrouwtje van deze week zijn we afgereisd naar Weesp, want daar woont Ingrid samen met haar kat Draaki. Ingrid is kattengedragstherapeut en weet dus alles over het wel en wee van poezen. Zit een kat niet lekker in z’n vel of is hij opeens extra kattig? Ingrid zoekt precies uit waarom! Ook heeft Ingrid een trimsalon aan huis. Daar verwijdert ze de onderwol van een kat zodat hun vacht niet in de klit raakt. En van dat wol maakt ze dan weer sieraden! Zo kun je je kat altijd bij je dragen in de vorm van een ketting of armband. Deze ultieme vorm van cat-love zie je aanstaande zondag in Beestieboys!

 

Benieuwd wat de jury van Ingrid vond? Bekijk dan het extra filmpje van het jury-overleg.


18 september

Hier terugkijken!

De Rotterdamse Nynke houdt zoveel van katten dat ze ze graag permanent vastlegt; dit poezenvrouwtje is kattenfotograaf! Ze maakt plaatjes van zowel haar eigen katten als die van andere kattenbaasjes. Volgens Nynke zijn katten net koekjes: je kan er niet gewoon maar eentje nemen! Zelf heeft ze dan ook vier katten: Beebie, Tw’Ice, Vlinder en Shimmer. En haar beestjes zijn celebrities binnen het kattenrijk. Niet alleen staan ze model voor Nynke’s foto’s, Beebie speelde zelfs in de clip van Mr. Polska! Zondag in Beestieboys zie je hoe een heuse kattenfotoshoot in zijn werk gaat; bereid je voor op poesssssserende poezen en überschattige foto’s!

Benieuwd wat de jury van Nynke vond? Bekijk dan het extra filmpje van het jury-overleg.


11 september

Hier terugkijken!

Poezenvrouwtje Inge uit Middelburg is al jaren lang kittenpleegmoeder. Kittenpleegmoeder? Jazeker! Inge neemt nestjes superlieve kittens in huis, en laat zelfs grote katten bij haar thuis bevallen. Vanaf dan hebben de kittens eigenlijk twee moeders: hun echte poezenmoeder en Inge. Zij geeft ze eten, knuffelt lekker met ze, en geeft de kittens gezellig de fles op schoot. Als de kittens groot genoeg zijn gaan ze naar een permanent gezin en dan krijgt Inge weer een nieuw nestje. Zondag in Beestieboys zie je zeven extreme cute kittens: Mr. Fluffles, Da-Xi, Nougatine, Kokindje, Katjang, Droppie en Wybertje. En in de tuin zitten nog eens 7 wilde katten. Kitty galore alom!

Bekijk hier een extra filmpje over de Bende van Zeven!

foto: Paul van Belzen4 september

Hier terugkijken!

De allereerste deelnemer die in de running is voor de titel Het Poezenvrouwtje van Nederland is Hennie! Hennie woont in Kolham met haar man Jos en 13 katten met heel lange haren. Hennie verzamelt niet alleen katten, maar ook hebbedingen in kittig thema. Denk aan knuffels, sieraden, beeldjes, als er maar een kat op staat: Hennie kan het niet laten om tijdens het shoppen een leuke cat accessory aan te schaffen. En misschien heeft ze ook nog wel een kat-tattoo (a.k.a. Katoeage). Kijken dus!

Benieuwd wat de jury van Hennie vond? Bekijk dan het extra filmpje van het jury-overleg.

 

Reacties

Jouw reactie

Wanneer je een reactie instuurt krijgt jouw ouder/verzorger een e-mail. Hierin vragen we goedkeuring om de reactie op de website te plaatsen. Ook moet je ouder/verzorger akkoord gaan met de privacyregels van NPO Zapp.