Vampierenschool

In het Europa van 1889 worden vijf vampierenclans met uitsterven bedreigd. Om te kunnen overleven, worden de kinderen van de clans samengebracht op een vampierenschool om hun krachten te bundelen en samen sterker te worden dan ooit.

In hun midden is de 14-jarige Alisa, die de macht heeft om te kiezen tussen het eeuwige leven als een vampier of alle vampieren te laten leven als mensen en ze zo te redden van hun ondergang… 

Eenmaal samen op de vampierenschool blijkt een samenwerking tussen de clans geen eenvoudige klus, aangezien ze vroeger op voet van oorlog met elkaar leefden.

Alle clans bezitten een ruby en deze geeft iedere clan een speciale kracht. Elke nacht leren de jonge erven elkaar hun clankracht, zoals het beïnvloeden van het weer of het praten met dieren en zo worden de jonge vampieren hechter als groep en sterker dan ook. Iets dat ze nodig zullen hebben in hun strijd tegen vampierenjagers.

De nieuwe, spannende familieserie Vampieren in de Nacht met onder anderen Anna Drijver, Monic Hendrickx, Benja Bruijning en Sallie Harmsen is vanaf zaterdag 11 januari 13 weken lang te zien op NPO Zapp bij AVROTROS.