694

Echt Gebeurd voorjaar 2017

Elke zondagavond zie je rond 19.30 uur de meest bijzondere en Echt Gebeurde films! De nieuwe reeks, die vanaf 5 februari begint, is gemaakt door de verschillende omroepen. Het zijn bijzondere en échtgebeurde verhalen over kinderen in Nederland en over kinderen in het buitenland. Check het overzicht om te zien welke films er deze weken aankomen! 

Zondag 28 mei: Het meisje van 627K (KRO-NCRV) (HH)

Annegien is pas zestien, maar ze heeft al meer dan 672.000 volgers op Instagram. Over de hele wereld worden haar prachtige en kunstzinnige foto's bekeken en beoordeeld. Als een commercieel tv-kanaal haar een aanbod doet, twijfelt ze.

Zondag 4 juni: De Wand (KRO-NCRV)

Lydia (15) heeft al jaren een zeldzame bloedziekte waarvan ze maar niet geneest. De artsen doen een ultieme poging haar te genezen met een beenmergtransplantatie. Deze spannende periode moet Lydia ondergaan in een afgesloten ruimte -achter een glazen wand. Om haar eenzaamheid te doorbreken maakt ze een videodagboek voor de buitenwereld. 'Het is vijf voor elf 's avonds en de wand is net dichtgegaan. Ik heb mijn vader een laatste knuffel gegeven en nu zit ik opgesloten in een kamertje van vier bij twee meter'
 

 

Zondag 11 juni: Haïduc (EO) (HH)
Zijn bijnaam Haiduc betekent gangster en dat past wel bij de stoere Nicu. Hij leeft in een harde wereld; hij is verslaafd aan de drugs, liep al op zijn zevende van huis weg en leefde jarenlang onder de grond. In de riolen van Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Nu woont hij bij Raluca. De drugs hebben zijn lichaam bijna verwoest en hij moet kiezen: stoppen of nóg zieker worden?


Zondag 18 juni: Merna in de Spotlight (EO) (HH)

Als Merna begint te zingen vallen de mensen stil. Het gaat niet alleen om de woorden, het is vooral de emotie eronder die voor iedereen voelbaar wordt. De elfjarige Irakese, christelijke Merna stal afgelopen voorjaar de harten van de jury en het publiek tijdens de blind auditions van de eerste editie van de The Voice Kids Arab. Van over de hele wereld zag een miljoenenpubliek hoe Merna in haar lied het leed vertolkte als gevolg van het oorlogsgeweld in het Midden-Oosten. Ze vertelde daarmee het verhaal van honderdduizenden andere vluchtelingenkinderen.

Zondag 25 juni: Rocknrollertjes (VPRO)

Vinylplaten, repetitieruimtes, jaren zeventig bloesjes en muziek, vooral veel muziek! Daaruit bestaat het leven van de drie beste vrienden Sia (15), Bas (14) en Vince (13). Al jaren vormen ze samen de psychedelische rockband Morganas Illusion. Maar sinds kort is alles anders: Sia heeft een depressie en Bas en Vince oefenen nu zonder hem. Dat vinden ze niet alleen saai, maar ook zet het de toekomst van de band op het spel. Staan ze ooit nog met z’n drieën op het podium?

In Dat Haar zien we het 12-jarige meisje Kaylee. Ze is als 3-jarig meisje geadopteerd en kwam vanuit Lesotho terecht in een klein dorp in Friesland. Ze is het enige meisje op school met kroeshaar. En dat vindt ze vervelend. Kaylee en haar moeder hebben geen idee hoe ze kroeshaar moeten verzorgen. En er is niemand in hun omgeving die goede raad kan geven. Steeds weer raakt het in de klit. Kaylee is het zat om altijd maar degene met dat lastige haar te zijn. Samen met haar moeder besluit ze op zoek te gaan naar iemand die haar kan helpen. - See more at: http://pers.ntr.nl/programma/dat_haar/#sthash.0Hjgi6je.dpuf

Reacties

Jouw reactie

Meer...

Meer...