Echt Gebeurde Films kijken

Leraren van groep 7 en 8 opgelet: Zapp Echt Gebeurd komt dit voorjaar naar je toe voor een gratis gastles.  

Gratis gastlessen

Hoe maak je een lastig onderwerp bespreekbaar in de klas? Door samen film te kijken! Zapp Echt Gebeurd biedt in samenwerking met Schooltv een speciaal lesprogramma in de vorm een gratis gastles. De formule is even simpel als doeltreffend: in een uur behandelen we een onderwerp naar keuze aan de hand van een jeugddocumentaire. Na afloop is er een nagesprek.

Zapp Echt Gebeurd in de klas

Heeft een kind gescheiden ouders? Een uiterst bijzondere hobby? Een ziek familielid? Of wordt hij/zij gepest? Maak het bespreekbaar aan de hand van een Echt Gebeurde film. Ons aanbod bestaat uit meer dan 300 documentaires en breidt zich voortdurend uit.

 

Wat kunt u verwachten?

In dit gratis lesprogramma zullen leerlingen uit groep 7 en 8 leren reflecteren op zichzelf en de ander. Doordat we meedenken over de onderwerpen die spelen in uw klas, worden de films actueel en relevant. Filmeducatie vormt zo de ideale manier om verschillende leerdoelen aan bod te laten komen. Leerzaam en leuk!

Interesse?

Geef je snel op! We hebben een beperkt aantal lessen te vergeven in april en mei. Mail naar echtgebeurd@vpro.nl en vermeld hierbij de volgende gegevens:
- naam school + leraar
- groep 7 of 8
- adres school
- voorkeursonderwerp (eventueel)
Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Deze gastlessen zijn geheel gratis. Enige voorwaarde = een digiboard in de klas met internetverbinding.