Elke zondagavond: Zapp Echt Gebeurd

Elke zondagavond kun je rond 19.30 je televisie afstemmen op Zapp, want dan zie je bijzondere Echt Gebeurde films!

Giovanni en het waterballet - 10 januari
Giovanni will meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen synchroonzwemmen. Maar is dat niet iets voor meisjes?


Björn, gewoon YOLO - 17 januari
Björn heeft de zeldzame verouderingsziekte progeria. Maar hij wil alsnog zoveel mogelijk leuke dingen doen!


Ik ben een meisje - 24 januari
Joppe is een mooi meisje van 14 jaar. Ze heeft een oogje op Brian. Maar wat Brian nog niet weet, is dat ze eigenlijk een jongen is.


Anne vliegt - 31 januari
Anne heeft last heeft van tics en daardoor doet haar lichaam soms dingen die ze niet wil. Zoals overal even aan likken.

Leven tussen twee huizen: Daan - 7 februari
Daan heeft gescheiden ouders die tien minuten bij elkaar vandaan wonen. Toch sleept hij wekelijks al zijn spullen en schoolboeken van het ene huis naar het andere.

Leven tussen twee huizen: Rashaan - 14 februari
Rashaan lijkt op het eerste gezicht weinig problemen te hebben met de scheiding van zijn ouders, maar is dat wel zo?

Leven tussen twee huizen: Renée - 21 februari
Vijf jaar geleden zijn de ouders van Renée gescheiden. Renée kan zich niet veel meer herinneren, behalve dat ze slecht sliep en daarom een jaar naar een praatdokter is geweest. Renée vindt het reizen tussen de twee huizen nog wel eens lastig en heeft daarom een hele goede oplossing bedacht.

Skatekeet - 6 maart
Jíj bent alleen maar verliefd op je skateboard,” zeggen Keets vriendinnen als zij het weer eens hebben over verkering. En inderdaad, skaten doet dit stoere meisje van tien het allerliefst.
> Bekijk hier een interview met Skatekeet.

Ninnoc - 13 maart
Ninnoc heeft het moeilijk in de groep. Ze wil zich niet zomaar aanpassen aan de rest, maar ze is ook bang om buitengesloten te worden. Kun je afwijken in een groep? Of kom je dan alleen te staan? In de documentaire Ninnoc kruip je in Ninnoc's hoofd.
> Bekijk hier een interview met Ninnoc.


Lieve Jayvano 
- 20 maart
Tienermoeder Latisha (16 jaar) woont met haar zoontje Jayvano in een gezinsvervangend tehuis omdat ze niet meer thuis kan wonen. Ze wordt begeleid door allemaal mensen omdat ze moet leren een goede moeder te zijn.

Shaza's qanun - 27 maart
De 12 jarige Shaza is met haar ouders en zus uit Syrië naar Nederland gevlucht. Shaza heeft haar muziekinstrument de qanun mee kunnen nemen op haar vlucht. Als ze erop speelt vergeet ze de oorlog voor even en herinnert ze zich de mooie dingen uit haar geboorteland.

Door de oren van Ellen - 3 april
De dove Ellen moet kiezen naar welke middelbare school ze gaat na de zomer. Wordt het een doveninternaat waar ze alleen in het weekend naar huis kan? Daar praat iedereen in gebarentaal. Of wordt het de slechthorende school dichtbij huis? Die school richt zich meer op de horende wereld.

Oma Lien - 10 april
Oma Lien (84) heeft Alzheimer en raakt langzaam van de wereld vervreemd. Kleindochter Christel (14) bezoekt oma Lien twee keer per week, ondanks haar drukke leventje. Maar ze mist haar actieve en zorgzame oma van vroeger. Zal Christel nog een glimp van haar oude oma opvangen of blijft het bij mooie herinneringen?


Vader gezocht met varkensneusje - 17 april
Jaël wil haar donorvader ontmoeten. Ze is 13 en pas op haar 16e krijgt ze zijn gegevens. Maar Jaël wil niet wachten en probeert toestemming te krijgen van de psychiater, om hem eerder te ontmoeten.

Een jurk voor Anuschka - 24 april
De vader van de 10-jarige Anuschka wil trouwen met zijn vriendin Kitty. Anuschka mag bruidsmeisje zijn en droomt van een schitterende jurk. Maar een bruiloft kost veel geld en dat is er niet. De vraag is dan ook of de jurk van Anuschka er ooit zal komen.

Het diepe - 1 mei
De 10-jarige Kaleigh kan niet zwemmen, maar ze heeft genoeg van de oranje zwembandjes. Die haat ze echt. Ze wil koste wat kost haar diploma halen, zodat ze ook naar zwemfeestjes kan en nieuwe vriendinnen kan maken. Daarvoor moet ze wel in het diepe springen en door het diepe gat heen zwemmen…

Buba en Sharon - 8 mei
Buba en Sharon kennen elkaar al hun hele leven en treden samen op in het circus. Ook buiten de circuspiste zijn ze onafscheidelijk. Door een nieuw wetsvoorstel over wilde circusdieren zal Buba de olifant hoogstwaarschijnlijk na de zomer het circus moeten verlaten.


Achter de toren - 15 mei
Willem, Jurriaan, Ivan en Bas: ze zijn al jaren beste vrienden uit het besloten Zeeuwse Westkapelle. Dan gaan twee van de vier maatjes ver buiten het vertrouwde dorp naar de middelbare school. Is dit echt de laatste zomer samen?

De moeder van Jan - 22 mei
De moeder van Jan zit al langer dan een jaar in de gevangenis. Jan mist haar verschrikkelijk en maakt zich veel zorgen over haar. Tijdens de film verzamelt hij moed om uiteindelijk een gesprek met zijn moeder te voeren om erachter te komen hoe het écht met haar gaat.

Een koe in een verkeerd lichaam - 29 mei
Net als alle paardenmeisjes wil de 15-jarige Jantien erg graag een paard, maar die krijgt ze niet. Als alternatief traint Jantien daarom haar koe Mo. Ze draaft, galoppeert, springt en doet zelfs mee aan paardenshows. Als Jantien 16 wordt krijgt ze een paard. Zal haar liefde voor Mo bekoelen?


» Zapp Echt Gebeurd: elke zondagavond rond 19.30 uur op Zapp

Reacties

Jouw reactie

Wanneer je een reactie instuurt krijgt jouw ouder/verzorger een e-mail. Hierin vragen we goedkeuring om de reactie op de website te plaatsen. Ook moet je ouder/verzorger akkoord gaan met de privacyregels van NPO Zapp.