1060977
Deze film is helaas niet beschikbaar.
6 Geweld Angst Grof taalgebruik

Film: Oorlogsgeheimen (KRO-NCRV)

1943. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden maar de oorlog drijft ze uit elkaar.
1943. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische Zuid-Limburgse dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuur's ouders sluiten zich aan bij het verzet en die van Lambert worden lid van de NSB. Dan komt ook nog Maartje, een bijzonder meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z'n vriendschap met Lambert, maar ook z'n hele gezin te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beiden te redden.
Hoofdrolspeler(s)
Pippa Allen, Joes Brauers, Maas Bronkhuyzen, Margo Dames, Eva Duijvestein, Luc Feit, René van 't Hof, Joris Kwint, Loek Peters, Bas van Prooijen, Pierre Rieu, Beau Schneider, Sean Talo, Nils Verkooijen, Bram van der Vlugt, Jacques Vriens, Juul Vrijdag, Stefan de Walle, Pien Westendorp, Faas Wijn, Helmert Woudenberg
Lengte
87 minuten

Meer Zappbios...