1014316
Deze film is helaas niet beschikbaar.
6 Geweld Grof taalgebruik

Film: De schippers van de Kameleon (KRO-NCRV)

Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. De twee belhamels hebben een grote wens: een eigen boot.
Nederlandse familiefilm. Hielke en Sietse zijn de beroemde en 'beruchte' tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorp Lenten. De twee belhamels hebben een grote wens: een eigen boot. Hun droom komt uit wanneer een opduwboot het pal achter de smederij begeeft. Als het dorp onverwacht door een zware orkaan wordt getroffen, redt de tweeling het leven van de dokter die met zijn auto te water is geraakt. De heldendaad wordt beloond met de motor uit het wrak. Die kunnen ze mooi in hun nieuwe boot monteren!
Hoofdrolspeler(s)
Willeke van Ammelrooy, Sipke Jan Bousema, Wybe Bruinsma, Koen van der Donk, Jos van der Donk:, Peter Groot Kormelink, Hilly Harms, Klaas Hofstra, Steven de Jong, Saar Koningsberger, Thirza Koopmans, Ids van der Krieken, Tom Kuipers, Meriyem Manders, Ed Nijpels, Piet Paulusma, Gijs Scholten van Aschat, Joep Sertons, Maarten Spanjer, Peter Tuinman, Dominique van Vliet, Henk Westbroek, Rense Westra, Mads Wittermans, Lianne Zandstra, Tim Zweije
Lengte
95 minuten

Meer Zappbios...