Kijk hier de verfilming van het winnende verhaal: Schoolkamp!

Over Eng

Eng is een nieuwe Zappserie van de VPRO waarin bloedstollende verhalen worden verteld. Durf jij te kijken?

Eng bestaat uit negen verschillende afleveringen met verschillende verhalen.  Zo brengt de zoektocht naar de weggelopen hond van Tim hem in een mysterieuze wereld, wordt Lena geopereerd in een heel vreemd ziekenhuis en verandert de kickboksdroom van Younes tijdens het trainingskamp langzaam in een nachtmerrie. Mads en Ruben logeren bij een geheimzinnige oudtante, die er iedere nacht stiekem op uit gaat.

Spokende geesten
Tobi wordt nietsvermoedend in de val gelokt door een man in een rolstoel. Bob, Tess en Errol raken verdwaald in het bos. Ten slotte krijgen Floor en Elza te maken met een enge man in de tram, ontdekt Tobias dat liegen niet altijd goed uitpakt en schiet Yasmine haar vriendin Nora te hulp wanneer ze de geesten niet met rust laat.

 

SCHRIJFWEDSTRIJD   
DE WEDSTRIJD IS GESLOTEN: JE KAN GEEN VERHALEN MEER INSTUREN

Meer dan honderd verhalen ontving de redactie: allemaal spannende, enge en creepy verhalen. Uit die inzendingen koos de jury het verhaal Schoolkamp tot allerbeste verhaal. En dat is verfilmd! Bekijk de film hier op de pagina en lees de top drie aan beste inzendingen.


Bekijk hier de opening van de serie

Eng - Title sequence from Niels Hoebers on Vimeo.

 

AFLEVERINGEN 

  1. Frullgrom (11 september)
  2. De Operatie (18 september)
  3. Partijtje (25 september)
  4. Space Girls (2 oktober)
  5. Liegbeest (9 oktober)
  6. Mister Coconut (16 oktober)
  7. Nr. 83 (23 oktober)
  8. Het Bos (30 oktober)
  9. Younes Bokst ( 6 november)   

Volg ons ook op:

Afleveringen

Nummer 1 Eng Schrijfwedstrijd - Schoolkamp

Nummer 1 Eng Schrijfwedstrijd - Schoolkamp

De absolute nummer één van de Eng online schrijfwedstrijd: Schoolkamp! Over drie vrienden die een bizarre nacht beleven in een bos tijdens hun schoolkamp....

Lees verder
Nummer 2 Eng Schrijfwedstrijd - Poppenkast

Nummer 2 Eng Schrijfwedstrijd - Poppenkast

De nummer 2 van de Eng Schrijfwedstrijd: Poppenkast! Cato kijkt elke dag naar het mysterieuze huis aan de overkant. Totdat ze na middernacht ineens allemaal vreemde dingen ziet.. Ze besluit op onderzoek uit te gaan, met alle gevolgen van dien..

Lees verder
Nummer 3 Eng Schrijfwedstrijd - Nachtmerrie

Nummer 3 Eng Schrijfwedstrijd - Nachtmerrie

De nummer 3 van de Eng online schrijfwedstrijd: Nachtmerrie. Wanneer Lola droomt over een vreemd meisje en en ketting, verandert alles in haar leven. Kunnen dromen echt waar worden? En wat moet je dan doen?

Lees verder

Nieuws