Over De Grote Geldshow

Hoe belangrijk is geld? Hoe word ik rijk? Hoe kan ik mijn zakgeld verdubbelen? Op welke leeftijd mag ik zelf geld verdienen? Maakt geld nu wel of niet gelukkig? In de Grote Geldshow duiken we dieper in op geldzaken en vragen, geldtypes en wordt je geldkennis getest in de Quiz! De Grote Geldshow bestaat uit twee onderdelen:


> De Grote Geldshow: Geld maakt wel/niet gelukkig 
In de serie gaat Tim den Besten elke aflevering op bezoek bij een Bekende Nederlander die één van de vier verschillende geldtypes representeert: het spaarvarken, de big spender, de ondernemer en de flierefluiter. Tim gaat op bezoek bij: vlogger Famke Louise, Stuk TV baas Giel de Winter, caberatier Stefano Keizers, DJ en producer Julian Jordan en de minister van Financiën Wobke Hoekstra krissia-cruz-362015-unsplash.jpg 


> De Grote Geldshow: de Quiz

Sanne Wallis de Vries presenteert De Grote Geldshow: de Quiz, een vijftig minuten durend programma waarin kinderen alles te weten komen over geld. Centraal staat een spannende quiz waarin vragen worden gesteld over geld.

In de show worden ook de resultaten van het Grote Junior Geld Onderzoek gepresenteerd én geven drie jonge talenten tips hoe je succesvol kunt worden. Tim den Besten portretteert kinderen met een persoonlijk geldverhaal die vervolgens raad vragen aan gelddokter Sander Schimmelpenninck. Zowel zware als lichte onderwerpen komen aan bod zoals: Hoe lang duurt het nog voordat mijn ouders uit de schuldsanering zijn? Hoe kom ik aan geld als ik nog niet oud genoeg ben voor een bijbaantje? De gelddokter geeft uitleg en biedt creatieve oplossingen.