Zapp Echt Gebeurd

VPRO

36082 1.jpg

Win kaarten voor IDFA Junior

IDFA Junior is een dag voor en over kinderen vanaf 8 jaar met een programma vol jeugddocumentaires, bijzondere gasten en leuke activiteiten. De bijzondere gasten op deze dag zijn Malik en Nima. Jij kan ze ontmoeten!

Op de laatste festivaldag van IDFA (het grootste documentairefestival ter wereld!) vindt IDFA Junior plaats: zondag 27 november. Er worden klassiekers en spiksplinternieuwe jeugddocumentaires getoond. De regisseurs en hoofdpersonen zijn aanwezig om na de films je vragen te beantwoorden.

 

 

De man die alles kan 
De elfjarige Malik is een bijzondere jongen met het syndroom van Down. Aan het begin van de film vertelt hij dat hij naar Senagal gaat verhuizen omdat zijn vader daar woont en hij niet naar Nederland kan komen. Als hij naar Afrika verhuist, staat zijn hele wereld op zijn kop! Tot zijn vader hem op een avond een oud familieverhaal over een Afrikaanse koning vertelt, dan hervindt Malik zijn zelfvertrouwen: hij is tenslotte de man die alles kan.

 


Nima
Portret van de tiener Nima, die al jaren in een asielzoekerscentrum woont. Ze is samen met haar moeder uit Somalië gevlucht en hoopt nu dat ze in Nederland mag blijven. Elke dag vraagt ze de portier van het AZC naar de post, want daarmee moet de brief komen met een positief of negatief antwoord over haar status. Ondertussen vermaakt ze zich met een Somalische en Azerbeidjaanse vriendin. Ze gaat naar school, skate langs de zee en realiseert zich dat Nederland een vrij land is, waar vrouwen ook mogen studeren en werken. Dan komt de verlossende brief.

 

Win 2 x 2 kaarten voor het IDFA Junior ochtendprogramma! Wat moet je doen?

Zou je de films van Malik en Nima op het doek willen zien? Of heb je vragen voor de hoofdpersonen? Mail dan je contactgegevens naar: echtgebeurd@vpro.nl en wie weet ben jij er 27 november bij!

Meer informatie

Meer nieuws

Csm mernaindespotlight still02 5fc270da39

Echt Gebeurd voorjaar 2017

Elke zondagavond zie je rond 19.30 uur de meest bijzondere en Echt Gebeurde films! De nieuwe reeks, die va...
Lees verder
Justingepestok

De week tegen pesten

Zapp Echt Gebeurd doet mee met de 'Week tegen pesten'. Elke dag een nieuw verhaal over pesten, echt gebeurd...
Lees verder
Schermafbeelding 2016 06 20 om 21.24.18

Het meisje van 672K

Het meisje van 672K, zo heet de film over de 16-jarige Annegien. Met haar instagram-account inspireert ze v...
Lees verder
Jade nu

Hoe is het nu met... Jade?

Jade (13) had een hekel aan alles wat meisjesachtig is. Is dat 7 jaar na haar film 'I love het leger' nog s...
Lees verder