Alle programma's

Kinderprinsen-grachtconcert

Kinderprinsen-grachtconcert

Een bijzonder concert voor en door kinderen op het openluchtpodium op de Prinsengracht in Amsterdam. Klassieke muziek en popmuziek worden met elkaar vermengd. Dit jaar is de 12-jarige Romano van Diederen de solist van deze middag. 

Leonie Meijer (TVoH), Junior Dance finalisten en Alessandro (JSF)
Het Kinderprinsengrachtconcert begint met het optreden van de fanfare waarin de 12-jarige Romano van Diederen speelt. Hij is de solist van deze middag. Hij speelt onder meer een solostuk van Kyteman en begeleidt Leonie Meijer tijdens een bijzondere uitvoering van de James Bond-theme Skyfall van Adele. 

Er is op de gracht naast klassieke muziek ruimte voor dans. De finalisten van AVRO’s Junior Dance voeren bijzondere dance acts uit op de verschillende nummers die te horen zijn. Zo dragen de dansers ook bij aan het optreden van AVRO’s Junior Song-finalist Alessandro die zijn nummer ‘Sueño’ zingt op het grote podium op de gracht.

Solist Romano
Romano woont in het Zuid-Limburgse Schinnen. Hij speelt al vanaf zijn zesde jaar trompet. Romano’s vader, Roger Diederen, is proffesioneel trompettist bij het orkest van Andre Rieu en speelt samen met Romano bij Fanfare St. Caecilia in Schinnen. Deze fanfare verzorgt dit jaar de openingsact van het Kinderprinsengrachtconcert.

Je kunt je niet meer aanmelden om te komen kijken.

Het Kinderprinsengrachtconcert werd zaterdag 24 augustus om 18.15 uur door de AVRO uitgezonden bij Zapp op Nederland 3 met presentatie van Ewout Genemans.


AVRO